Цените на петрола достигнаха най-висока стойност от две години и

...
 Цените на петрола достигнаха най-висока стойност от две години и
Коментари Харесай

Петролът отстъпва след достигнатата най-висока стойност от средата на 2015 г.

 Цените на петрола доближиха най-висока стойност от две години и половина преди да преминат в оттегляне заради взривения петролопровод  и максимален експортен терминал в Либия, предава Bloomberg.
Снощи в Ню Йорк лекият американски недопечен нефт мина границата от 60 $ за барел за първи път от юни 2015 година, отбелязва осведомителната организация. Тази заран обаче в Сеул лекият американски недопечен нефт поевтинява с 22 цента до 59,75 $ за барел при размери с 53% по-ниски в съпоставяне със 100-дневното приблизително равнище поради празниците. Причината – възобновяване на естествените доставки на тръбопровода Forties в Северно море.

Сортът брент със период на доставка през февруари изтрива 29 цента до 66,73 $ за барел, откакто нощес доближи равнище от 67,02 $ – най-високо равнище от май 2015 година

Добивите на нефт в Либия, където има спорадични спирания поради атентати, се усилват с към 1 млн. барела дневно през тази година до най-високо равнище от 4 години. Всеки спад на добивите облекчава натиска върху ОПЕК да постави повече старания за стабилизирането на пазара.

„ Разрушаването на този петролопровод е доста съществено и възобновяване му може да отнеме много време, което може да се трансформира в дългосрочен двигател на цените на петрола “, споделя Ким Квангрей, анализатор първични материали в Samsung Futures Inc. в Сеул.

Същевременно Саудитска Арабия разгласи, че чака приходите от нефт на страната да набъбнат с 80 на 100 до 2023 година Това ще помогне на страната да реализира бюджетен остатък за първи път от десетилетие.

Очакванията са постъпленията от продажби на черно злато да доближат 801,4 милиарда риала (214 милиарда долара) от 440 милиарда риала през тази година.

Според друга прогноза добивът на недопечен нефт в Съединени американски щати ще надвиши 10,5 млн. барела на ден до края на идната година.
По публикацията работи: Миглена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР